House of Bella’s SommarCamp NKL o ÖKL

VAR? På Börs Gård, Veddige, Varberg

NÄR? Fredag 31 juli – 2 augusti 2020

Välkommen till House of Bella’s SommarCamp för dig som är i nybörjar- och öppenklassnivå.

Vi har fått möjligheten att lägga en sommarkurs på undersköna Börs Gård som vi samarbetar med. Campen riktas till retrieverekipage som vill utvecklas inför kommande utmaningar.

House of Bella’s kurser baseras helt på belöningsbaserade metoder för att du som förare ska få metoder och verktyg att lära din hund de rätta beteendena och för att ni ska få den stabilitet och den teamkänsla som behövs när man sätts på prov. Och med en bra känsla och en hund med rätt attityd blir det så mycket roligare att vara i den både spännande och ofta nervpåfrestande situationen som de flesta av oss tycker att jaktprov och WT är. Att träna och föra hund ska vara roligt, både på svenska och danska (roligt på danska är ju ”lugnt”). Man ska har roligt i dubbel bemärkelse.

På kursen fokuseras på att förankra alla discipliner av jaktprov uppdelade i två nivåer. På fredagen checkar du in innan kl 16, när vi smygstartar och går vi igenom vår träningsfilosofi och belöningsbaserade metoder, introducerar ett par bra övningar för stabila avlämningar, bra fotgående, stoppsignalinlärning och stadga som du har med dig in i lördagens och söndagens träning.

———————————-

Denna helg har vi indelning i två nivåer:

ÖPPEN KLASS
Har du och din hund redan klarat av nybörjarklass (WT eller B-prov) och jobbar för att få första priset i öppenklass? Där ställs krav på att klara längre avstånd, klara fler terrängskiften och kanske ska ni jobba sida vid sida med andra ekipage. Dessutom ställs krav på ökad uthållighet och fokus under längre tid.

VÄGEN TILL WORKING TEST OCH B-PROV

Har ni det basala på plats i träningen (stadga, kontakt och följsamhet) och närmar er att vara redo att prova krafterna i ett working test eller B-prov, så är detta gruppen för dig och din hund. Ni får här möjligheten att stärka er för uppgiften med markeringsarbete, avlämningar och inte minst få en bra känsla och trygghet att ha med er i provsammanhanget.

———————————

PRAKTISK INFORMATION:

Ni delas upp i två grupper, en för NKL och en för ÖKL, som växelvis får träna eller vila. När din hund vilar är får du gärna vara observatör och följa instruktören och ekipagen på nära håll.

3.600 kr. pr. deltager inkl. moms.
Observatörer 1.800 kr. inkl. moms.

Övernattning bokar du direkt genom Börs Gård. Ett superfint B&B där vårt camp äger rum och där din hund är varmt välkommen.
www.borsgard.se
Begränsat antal platser så boka så snart du bestämt dig att delta på kursen.

Börs Gård ligger naturskönt strax utanför Veddige, norr om Varberg. På fredag och lördag kväll tänder vi grillen och har lite tid för hygge. Var och en tar med mat och dricka till helgen. Hos Börs Gård går att beställa frukost (om Corona-tiden är förbi).

——————–

Anmälan görs till michael.hansen.bager@skrivsand.dk
———————–

PRIVATLEKTIONER PÅ FREDAGEN?
Michael har möjlighet att ta ett antal privatlektioner på Börs Gård på torsdagen eller fredagen. Så har du en valp eller kanske en Elit-hund finns det ev. möjlighet att ”slipa till” eller ”damma av” denna pärla. Vid intresse kontaktar du Michael direkt på e-post: michael.hansen.bager@skrivsand.dk eller meddelande till House of Bella’s på Facebook.

———————-

OM MICHAEL:
Har en stor passion for att samspelet mellan hund och förare är i balans. Utbildad Grund- og markprøveinstruktør i Dansk Retriever Klub, Utbildad Klikkerinstruktör hos Canis, Provledare på både Working Tests och B-prov i Dansk Retriever Klub, mer än 25 års erfarenhet som undervisare, konsulent, coach, chef m m. Uppfödare av aktive Golden Retriever och för själv hund i vinderklasse (elit) och har deltagit i Nordiska Mästerskap för Golden Retriever. Har jaktlicens och deltar gärna på både A-prov och praktisk jakt.
www.houseofbellas.dk

Läs mer om oss och våra kurser på vår FB-sida: House of Bella’s kennel & kurser. Väkommen att kontakta Michael Hansen Bager eller Lena Sandersson för frågor.

Varmt välkommen till House of Bella’s SommarCamp!