Om Michael och Lena

OM MICHAEL:

Har en stor passion för att samspelet mellan hund och förare är i balans. Examinerad Grund- och Markpröveinstruktör i Dansk Retrieverklub och Klickerinstruktör hos Canis. Provledare på både Working Tests och B-prov i Dansk Retrieverklub, mer än 25 års erfarenhet som undervisare, konsult, coach, chef mm. Uppfödare av Golden Retriever och för själv hund i elit/vinderklasse. Han har deltagit i tre Nordiska Mästerskap för Goldens och vann brons 2017. Har jaktlicens och deltar gärna på både A-prov och uppsamling.

Michael är van vid att undervisa för såväl danska som svenska ekipage, så du kommer att förstå “det hele” om du går kurs för honom.

OM LENA:

Har stort engagemang och älskar att se förare växa och få trygghet och glädje i träningen med sin apportör. Examinerad Grund- och Markpröveinstruktör i Dansk Retrieverklub och tidigare instruktör inom Svenska Brukshundsklubben. Provledare på både Working Tests och B-prov i Dansk Retrieverklub. Har haft hund sedan 1996 och började med golden retriever som tränades i lydnad, brukssök och bruksspår. Därefter flatcoated retrievers i elva år och kom genom uppfödaren rakt in i den roliga jaktträningen. För hund på Working tests och B-prov, samt har deltagit på praktiska jakter. Idag uppfödare av jaktgoldens tillsammans med Michael. Brinner för kommunikation, såväl mellan förare och hund som när det gäller marknadsföring och PR.

Ett antal kennlar har arrangerat 2- till 3-dagarskurser/läger för sina valpköpare där vi varit instruktörer i retrieverjakt (teoretiskt och praktiskt). För referenser hör gärna av er om ni vill anlita oss till er förening, kennel eller träningsgäng.

Tillsammans har vi idag tre golden retrievers. Bella, Alfa och Moët. Bella är mor till båda – Alfa, är född 2017, och Moët, född 2019.

Michael är från Jylland, men har bott på Bornholm halva sitt liv. Lena är från Varberg där hon alltid bott och där vi nu bor tillsammans.

Har du frågor så välkomna att höra av er!

Välkomna!
/Lena och Michael