Valpar i slutet av oktober – Alfa och Qasper

Valparna är födda den 27 oktober 2022. Fyra tikar och tre hanar, som alla är tingade och kommer att hamna från Skåne upp till Trondheim. Dock med undantag av en tikvalp som vi själva behåller.

Om kombinationen och planerna:

Alfa är från vår Bella’s första kull och en fantastiskt härlig och behaglig tik. Stark och trygg i alla lägen. Alfa har några 2:a-pris/Very Good i Öppenklass på B-prov i Danmark, blivit 2:a-vinnare i Öppenklass på Workingtest i Danmark och även skött sig med den äran på praktisk jakt. Hon stressar aldrig, är tyst och mycket lyhörd.

Som hane har vi fått glädjen och förmånen att låna Indragårdens Qasper av Eva Gabrielsson, efter rekommendation av Annika Lindberg, Indragårdens Kennel som fött upp honom.

Qasper är inte använd i avel tidigare och är en frisk, stark och arbetsvillig hane som vi tycker fantastiskt mycket om. Vi brukar vilja föra in nytt blod i aveln och tycker därför det känns väldigt bra att använda Qasper som innan inte haft några kullar, trots att han nu är fem år. Våra andra kullars hanar har vi funnit i Belgien (Engelska linjer) och i Frankrike (Skotsk import). Qaspers pappa heter Firemark Eragon of the Looky Sun och är importerad från USA. Mamma är Indragårdens Julia, som nu bor i Norge, och startas i elitklass.

Qasper är idag i Öppenklass på både B-prov och WT. På B-prov har han än så länge Very Good. Han är också med på praktisk jakt.

Vi är otroligt förtjusta i Qasper och känner honom mycket väl då han bodde hos oss under mer än en vecka i samband med parningen av praktiska skäl. Vi kan inte nog tacka Eva och Peter för att de kunde undvara honom så länge. Och här hemma var han nog den enklaste av alla fem hundarna i huset. Vilken underbar kille!

Mer om Qasper

Mer om Alfa

Nu hoppas vi på en härlig kull valpar som föds i slutet av oktober månad.

Du som har ambition att tävla och träna, primärt inom jakt, är välkommen att kontakta oss vid intresse av denna kombination av arbetande golden retrievers. Skriv gärna ett mejl och berätta lite om dig/er eller ring oss.