Ny! Rätt från början – belöningsbaserad retrieverträning – Blekinge – helgkurs (teori/praktik – inomhus)

VAR? Blekinge Naturbruksgymnasiums hundhall, Bräkne-Hoby

NÄR? Lördag till söndag 23-24 januari 2021

Dags för kurs i Blekinge ! 🙂

Välkommen på en rolig och rofylld, inomhuskurs med din apportör denna helg. Kursen passar för valp/unghundar/vuxna hundar och vi håller den inomhus! Vi kommer att varva praktiska övningar och massor av teori för att ge er verktyg och metoder. Dessutom visar vi live hur vi själva tränar in de olika detaljerna för en bra helhet i apporteringskedjan. Glöm inte att ta med anteckningsbok – för du får mycket bra att notera för din fortsatta träning. Du får lära dig hur du tränar din hund att bli stadig/i ro, avlämningar och grepp, position och fotgående – allt för att hamna rätt från början.

Du lär din hund de grundläggande beteendena som ligger i den goda apporteringens alla delar. Vår målsättning är att du ska finna en stil i ditt träningssätt som gör att du känner dig trygg och får kunskap i hur din hund lär sig. Och inte minst, det ska vara roligt – för både dig och din apportör. Och på både svenska och danska (roligt = lugnt).

Denna apporteringskurs är för såväl retrievers som spaniels.

Instruktör är Michael och Lena

KURSKOSTNAD:
Deltagare med hund, 2700 kr inkl moms
Observatör utan hund, 1350kr inkl moms
Kaffe, the, fika mm ingår.
Var och en tar själv med önskad lunch (vi har tillgång till hundhallens kyl/frys och micro).

Låter det intressant? Då är du välkommen att kontakta Michael på michael.hansen.bager@skrivsand.dk eller Lena på lena@skrivsand.se. Det går också bra att skriva meddelande på vår FB-sida.

Mer info finns på Facebooksidans text ”Om House Bella’s” och på www.houseofbellas.se

(Full) Rätt från början Valp/Unghund – Ulricehamn – helgkurs (Går bra att sätta på väntelista)

VAR? Ulricehamns Brukshundsklubbs lokaler och träningshall

NÄR? Lördag till söndag 14-15 november 2020

Nu kommer vi snart till Ulricehamn! 🙂

Välkommen på en rolig och rofylld, inomhuskurs med din apportör denna helg. Kursen passar för valp/unghundar och vi håller den inomhus! Vi kommer att varva praktiska övningar och massor av teori för att ge er verktyg och metoder. Glöm inte att ta med anteckningsbok – för du får mycket bra att notera för din fortsatta träning. Du får lära dig hur du tränar din hund att bli stadig/i ro, avlämningar och grepp, position och fotgående – allt för att hamna rätt från början.

Du lär din hund de grundläggande beteendena som ligger i den goda apporteringens alla delar. Vår målsättning är att du ska finna en stil i ditt träningssätt som gör att du känner dig trygg och får kunskap i hur din hund lär sig. Och inte minst, det ska vara roligt – för både dig och din apportör.

Denna apporteringskurs är för dig med valp och unghund, såväl retrievers som spaniels.

Vi arrangerar på uppdrag av Classic Worker’s valpköpare och ytterligare några platser finns för andra som vill utveckla sig. Du?

Instruktör är Michael och Lena

KURSKOSTNAD:
Deltagare med hund, 2700 kr inkl moms
Observatör utan hund, 1350kr inkl moms
Fika och lunch ingår.

Låter det intressant? Då är du välkommen att kontakta Michael på michael.hansen.bager@skrivsand.dk eller Lena på lena@skrivsand.se. Det går också bra att skriva meddelande på vår FB-sida.

Mer info finns på Facebooksidans text ”Om House Bella’s” och på www.houseofbellas.se

”Håll dig varm!” Vinterträningar – alla klasser, lördagar dec-feb

VAR? Varbergsområdet (plats meddelas inför varje tillfälle)

NÄR?
LÖRDAGAR 5 december 2020 | 9 januari 2021 | 13 februari 2021

TID?
Kl 09:00 – 11:00
Unga hundar, runt 6 mån – 1 år (instr Lena)
Öppenklass (instr Michael)

Kl 11:30 – 13:30
Nybörjarklass (instr Lena)
Elitklass (instr Michael)

Kl 13:40 – 15:40
Nybörjarklass (instr Michael)

FÖR VEM?
Vinterträningen är till för er som tränat med oss under höstträningarna och som vill ”hålla er varma”. Men vi välkomnar också några extra i mån av plats. Du deltar hela serien, dvs alla tre träningar så vi kan fortsätta att ”bygga upp” övningarna och avancera i utvecklingen.

Anmälan omgående till….
michael.hansen.bager@skrivsand.dk, lena@skrivsand.se eller PM till House of Bella’s. Ange vilken grupp du är intresserad av. Är du ”nykomling” så berätta lite om dig och din hund och dina mål.

KURSAVGIFT: 1300 kr/ekipage inkl moms.
Antalet platser är begränsat.

INFÖR KURSEN: Skickar vi ett välkomstbrev till dig.

Alfa och Bella visade framtassarna i Juellund, Golden WT 19 sept

Det var inte bara solen som strålade i Juellund, Själland idag! Även de här två tjejerna gjorde det, och han i mitten ser riiiiiimeligt glad ut (ja, han är nor’jysk.. 🙂 )

Det var Golden WT som stod på schemat och både Alfa och Bella gjorde sitt jobb helt enkelt. Alfas första start i Öppenklass blev snygga poäng nog för att bli 2.e Vinnare. Och Bella gick lika stabilt som hon brukar göra och idag slutade hon som 3.e Vinnare i Vinderklasse.

Köksbordet är fullt av fina premier från Petshoppen och ölglas från Goldenklubben. Där står också ett tredje glas – och det vann lilla House of Bella’s Lily Bollinger som Dorte startade i Begynderklasse med ”bestået”.

Dessutom har Doryn och House of Bella’s Vic, idag startat i Beginners (motsvarande Åbenklasse) i Belgien idag och och blev där 5.e Vinnare!

NKL-ÖKL Alnö, Sundsvall, helgkurs (Fullbokad, men obs.plats finns)

VAR? Alnö, Sundsvall

NÄR? helgkurs lör-sön 12-13 juni 2021

I juni kommer vi tillbaka till Sundsvall och möter härliga retrieverekipage som vill utvecklas inför kommande utmaningar. House of Bella’s kurser baseras helt på belöningsbaserade metoder för att du som förare ska få metoder och verktyg att lära din hund de rätta beteendena och för att ni ska få den stabilitet och den teamkänsla som behövs när man sätts på prov. Och med en bra känsla och en hund med rätt attityd blir det så mycket roligare att vara i den både spännande och ofta nervpåfrestande situationen som de flesta av oss tycker att jaktprov och WT är. Att träna och föra hund ska vara roligt, både på svenska och danska (roligt på danska är ju ”lugnt”). Man ska har roligt i dubbel bemärkelse.

På kursen fokuseras på att förankra alla discipliner av jaktprov uppdelade i två nivåer. Första dagen gör vi uppdelade moment och övningar som vi under nästa dag sätter samman till jaktlika situationer. Det är väldigt roligt att Malin Lundgren bett oss att komma norrut för en helgkurs, efter att vi mött henne och en del andra härliga norrlänningar på kurs nere på västkusten de senaste somrarna.


Denna helg har vi indelning i två nivåer:

ÖPPEN KLASS

Har du och din hund redan klarat av nybörjarklass (WT eller B-prov) och jobbar för att få första priset i öppenklass? Där ställs krav på att klara längre avstånd, klara fler terrängskiften och kanske ska ni jobba sida vid sida med andra ekipage. Dessutom ställs krav på ökad uthållighet och fokus under längre tid.

VÄGEN TILL WORKING TEST OCH B-PROV

Har ni det basala på plats i träningen (stadga, kontakt och följsamhet) och närmar er att vara redo att prova krafterna i ett working test eller B-prov, så är detta gruppen för dig och din hund. Ni får här möjligheten att stärka er för uppgiften med markeringsarbete, avlämningar och inte minst få en bra känsla och trygghet att ha med er i provsammanhanget.

PRAKTISK INFORMATION:

Varje nivå delas upp i två grupper, som vardera får två pass per ekipage och dag. Ett om förmiddagarna och ett om eftermiddagarna. Totalt får du 4 x 1,5 h under helgen plus värdefull observation och nyttig vila för din hund när andra gruppen är igång. Övernattning och mat ingår inte i kursavgiften, Malin tipsar om bl a Stornäset Pensionat och Vandrarhem https://www.stornaset.com/

INSTRUKTÖR: Michael

Låter det som rätt kurs för dig och din hund?
OBS! Anmälan görs till Malin Lundgren, Sundsvall lundgren.sater@gmail.com


KURSAVGIFT: 2.900 kr. per deltagare inkl. moms.
Observatörer 1.400 kr. inkl. moms.

Övernattning och mat ingår inte i kursavgiften, Malin tipsar om bl a Stornäset Pensionat och Vandrarhem https://www.stornaset.com/

INFÖR KURSEN: Skickar vi ett välkomstbrev till dig.

Valpkurs för blivande apportörer – tisdagar Aug-sept 2020

Har du en ny liten träningskamrat!?
Spaniel eller retriever?

Med start i augusti finns möjlighet för en mindre grupp valpar med förare att komma på kurs. Du får lära er grunderna som hjälper er att hamna rätt i er fortsatta träning. Vi fokuserar på kontakt, följsamhet och ro/stadga. All träning bygger på belöningsbaserade metoder och positiv inlärning. Du får bra verktyg med dig så du kan träna hemma mellan kurstillfällen.

START 11 augusti.
Tisdagar kl 18:00 – 19:15
Plats Börs Gård, strax norr om Varberg nära motorvägsavfart Värö/Veddige

Vi tycker att det ska vara roligt, både för hunden och föraren, när du tränar eller är på prov. Och då menar vi roligt, som i ”riktigt roligt”. Och på både svenska, och på danska (där ju roligt betyder… lugnt).

Tisdagar 1 tim 15 min, per tillfälle

Valpen bör vara mellan 4 och 8 månader när vi startar.

Kursen leds av Lena

Önska-r du dig nya fräscha dummies?

Vi har ett litet antal dummies kvar nu från beställningen vi gjorde innan sommaren. En 6-pack med 250 grams speedys att kasta långt med och lite fler av 500 grams markeringsdummies.

Vid helgens kurs på Lane Loge tog en av valpägarna fram kameran och lät hennes lilla Önska från Stjärnglimten modella med dem utan vår vetskap. Härligt Anna Wedin Andersson att du alltid är klar till klick!


Vi lånar bilden – svårt att låta bli.

Våra priser:

Speedys, långkastare, 250 gr 85 kr/st
6-pack 500 kr

Markeringsdummy, två färgad, 500 gr 95 kr/st
6-pack 550 kr
(priser inkl moms)


Är du intresserad av de sista dummierna så skriv till oss på Messenger eller mail. Vi planerar att lägga en ny beställning inom kort, kanske med andra glada färger.

Presentkort är kul att apportera till kompisen som firas!

Vi brukar göra presentkort när någon vill ge bort en kursplats till en vän eller träningskompis som fyller år. Det är bara att höra av sig med den hemlige jubilarens namn och lite info så får ni det sänt på posten eller när vi ses. Ta en flaska bubbel under armen och ett hemligt kuvert med på kalaset. Kanske också en bra grej att själv önska dig från familjen och vänner…. Just nu har vi en hel del kurser och Sommarcampen som sker framöver.

Metodkurs: ”Kontakt när det gäller”

VAR? Stättareds 4H-Gård, mellan Veddige och Kungsbacka (möjlighet att bo över i Vandrarhemmet och träna på egen hand, och om du har lust även delta i Metodkursen ”Greppa – hålla – tack” dagen innan på lördag förmiddag)

NÄR? Söndagen den 5 juli, kl 13:00 – 16:00

VAD TRÄNAR VIUnder tre timmar jobbar vi enbart med metoder för en bibehållen kontakt mellan dig och din hund även när det bränner till. Ofta går det bra när vi tränar i en miljö, men när vi sedan kommer ut på ny mark – eller i nya situationer, när du själv blir spänd, och plötsligt riktas hundens fokus på annat och kontakten är bruten. Du börjar stampa i marken, klappa dig på låret och frustrationen kryper på – för att din hund ska ta kontakt och sakta in vid din sida igen.

Du får träna och prova metoderna, och får massor av konkreta verktyg med dig hem för att få en bättre följsamhet. När din hund väljer dig istället för att gå fot med skytten framför, är det så mycket roligare – på både danska och svenska.

FÖRKUNSKAPER: Inga speciella, men din hund bör vara minst 10 månader.

Låter det som rätt kurs för dig och din hund?
Låter det spännande så skynda dig att anmäla – mejla till michael.hansen.bager@skrivsand.dk eller PM:a till House of Bella’s. Ange kursens namn och datum i ditt mail, berätta lite om dig och din hund och dina mål.

KURSAVGIFT: 750 kr/ekipage inkl moms.
Begränsat antal platser.

INFÖR KURSEN: Skickar vi ett välkomstbrev till dig.

Metodkurs: ”Greppa – hålla – tack!”

NÄR? Lördagen den 4 juli, kl 9:00 – 12:00

VAR? Stättareds 4H-Gård, mellan Veddige och Kungsbacka (möjlighet att bo över i Vandrarhemmet och träna på egen hand, och sedan om du har lust även delta i Metodkursen ”Kontakt när det gäller” på söndag eftermiddag)

VAD TRÄNAR VIUnder tre timmar jobbar vi enbart med metoder för den där avgörande faktorn att din hund för full pott på Working testet, apporten i hand. En förutsättning för att din hund ska ha chansen att lämna av snyggt och tryggt är att den från början tagit ett bra grepp så inte det blir tugg, omtag eller slarv. Dessutom vill vi att hunden håller apporten eller viltet tills vi är redo att ta emot. Och slippa ha nerverna på helspänn för att sedan vara beredda på en målvaktsräddning om hunden släpper dummyn vid dina fötter.

Du får träna och prova metoderna, och får massor av konkreta verktyg med dig hem för att göra denna del av apporteringskedjan stark – och rolig! På både danska och svenska.

FÖRKUNSKAPER: Inga speciella, men din hund bör vara minst 10 månader.

Låter det som rätt kurs för dig och din hund?
Låter det spännande så skynda dig att anmäla – mejla till michael.hansen.bager@skrivsand.dk eller PM:a till House of Bella’s. Ange kursens namn och datum i ditt mail, berätta lite om dig och din hund och dina mål.

KURSAVGIFT: 750 kr/ekipage inkl moms.
Begränsat antal platser.

INFÖR KURSEN: Skickar vi ett välkomstbrev till dig.